Čo je najlepšie na chudnutie?
Každý z nás si už niekedy iste povedal, že by potreboval nejaké to kilo zhodiť. Či už to bolo po Vianociach alebo pred letom. Kto tvrdí, že je so svojou postavou neustále spokojný klame. Surovinu, ktorú vám dnes odporučíme, každý iste pozná a pokiaľ práve chudnúť nechcete, môžete urobiť niečo prospešné pre svoje zdravie.
Čo je teda ten zázrak? Je to stará dobrá šošovka. Vďaka tomu, že obsahuje veľa vlákniny, prospieva nášmu zažívanie, čistí črevá a to nám zabezpečuje lepšiu imunitu. Tiež je veľmi bohatá na veľmi prospešné bielkoviny.
Jedna jediná?
Nie! Šošovka nie je iba tá zelená, do ktorej nás mnohokrát musela mamička nútiť. Šošoviek je mnoho druhov a záleží na chuti každého, akú zvolia za tú svoju obľúbenú.
Svoju obľubu a miesto v slovenskej kuchyni si našla šošovka červená. Tá má svoje výhody pre dnešnú uponáhľanú dobu. Jej príprava je jednoduchá a hlavne rýchla. Zvládne ju aj začiatočník. Ďalšou jej výhodou je, že ak trpíte nadúvaním, u tejto šošovky môžu ísť obavy z týchto problémov stranou. Vďaka tomu je tiež vhodná pre tie najmenšie deti, ktoré s pevnou stravou začínajú.
Ak ste milovníkmi šalátov, vyskúšajte si ich oživiť čiernou šošovkou. Tá u nás nie je až tak známa, ale už to nie je tabu a zoženiete ju v každom obchodíku so zdravou výživou. Vďaka jej farbe dodá šalátom tiež na zaujímavom vzhľade.
Ako uvariť červenú šošovku?
Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. Ako sme už povedali, môžeme podávať aj tým najmenším. Čo budeme teda potrebovať?
Pripravíme si: menšia cibuľku, kúsok masla, mrkva, soľ, korenie, červenú šošovicu
Cibuľku nakrájame a orestujeme na masle, pridáme oškrabanú a nastrúhanú mrkvu a chvíľočku tiež restujeme spoločne s cibuľkou. Potom podlejeme vodou a necháme chvíľu povariť. Prepláchneme si červenú šošovicu studenou vodou a pridáme do hrnca. Varíme do zmäknutia šošovky. Dochutíme soľou a korením a môžeme podávať.