Mäso len pre maškrtné jazýčky

Ste milovníci zdravého životného štýlu a hľadáte to najlepšie mäso? Tak už nemusíte, my ho našli za vás. Toto mäso je tiež považované za mäso pre tie najväčšie gurmánov sveta. Vďaka svojej libovosti a šťavnatosti si toto označenie vážne zaslúži.

Toto mäso je veľmi zdravé len v 100 g nájdeme 27 g proteínov a iba 2 g tuku a 68 mg cholesterolu.

Pštrosie mäso je u nás celkom drahé. Preto väčšina ľudí toto mäso nekupuje. Treba sa však vedieť rozmaznávať a dopriať vášmu telu kvalitnú potravinu, čo pštrosie mäso zaručene je. Takže prečo si niekedy nezpestřit nedeľný obed takú lahôdkou?

Čo pštrosie mäso obsahuje

Toto mäso je bohatým zdrojom minerálov a to hlavne zinku. Obsahuje veľmi dôležité vitamíny a to skupiny B. Nájdeme v ňom veľký podiel železa, selénu a tiež horčíka. Vďaka svojmu nízkemu podielu cholesterolu je mäso vhodné pre tých, ktorí si jeho hladinu musí strážiť.

Chuť a úprava

Ako sme už povedali, toto mäso nie je práve lacnou záležitosťou. Cena tohto mäse sa pohybuje okolo 500 korún za jedno kilo.

Ak máte obavy z jeho chuti, nie sú na mieste. Mäso je vynikajúci a jeho chuť sa dá prirovnať k hovädziemu, čo každý iste dobre pozná. Ak budeme hodnotiť jeho vzhľad, dá sa svojou farbou prirovnať k zverine.

Ako si pštrosie mäso najlepšie pripraviť? Najvhodnejším spôsobom je pečenie. Ak máte tú možnosť si mäso ugrilovať, neváhajte. Pre dlhšie skladovanie nie je pštrosie mäso moc vhodné. Má tendenciu rýchlo vysychať. Odporúčame teda čo najrýchlejšie spotrebovať, aby bolo mäso čo nejšťavnatější a najchutnejšie.

Pridaj komentár